Zamieszczone przez WIELKIBONGO
[O1] Czy da sie ominąć immobilizer???
Zwiń
X
-
myślę że działa to na zasadzie tego że idzie sobie kabelek od stacyjki, wchodzi do imm i wychodzi dalej na układ sterujący zapłonem. trzeba ten kabelek wyrwać imm (znaczy kabelki bo powinny byc dwa) i zlączyć ze sobą (na pajączka) i wtedy pewnie ominie sie imm.
MSPANC:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Re: Czy da sie ominąć immobilizer???
Zamieszczone przez markomWitam. Wie ktoś może jak prosto ominąć immobilizer ponieważ czasami mam z nim kłopot a najchętniej wywalił bym go całkowicie tylko nie wiem jak
Jeśli masz drugi zapasowy kluczyk ( pewnie mniej albo wcale nieużywany ) to spróbuj na tym, jeśli immo nie będzie głupieć to znaczy, że problemem jest transponder w pierwszym kluczyku. W takim wypadku co najwyżej możesz rozebrać kluczyk i sprawdzić czy transponder ( zazwyczaj malutka szklana kapsułka z zamkniętą w niej malutką cewką ) jest cały i na swoim miejscu ( powinien być przyklejony gdzieś blisko końca kluczyka bliższego kolumnie kierownicy ). Jeśli wszystko wygląda OK to pozostaje jedynie wymiana całego kluczyka i zakodowanie nowego.
Co do cewki czytnika to jest ona nawinięta dookoła stacyjki ( nie bezpośrednio na stacyjce oczywiście ) i wygląda jak plastikowy pierścień opasający stacyjkę. Wychodzą z niego dwa kabelki, które idą do układu scalonego czytnika ( zazwyczaj, choć nie zawsze, umieszczonego w zestawie wskaźników ). Trzeba by sprawdzić czy wtyczka przy cewce i sama cewka są dobrze zamocowane na swoich miejscach, czy wiązka idąca dalej nie jest gdzieś uszkodzona itp. Jeśli tu też nic nie znajdziesz to ...
... wyłącz immo Vag-iem tak jak piszą chłopaki i będziesz miał spokój :diabelski_usmiechJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002... wyłącz immo Vag-iem tak jak piszą chłopaki i będziesz miał spokój
...chyba chłopaki bzdury piszą (chyba, że to są chłopaki którzy zajmują się odpalaniem aut "zawodowo") ale to już inny sprzęt niż VAG.
Można odpalić tymczasowo auto, ale musisz znać pin którego markom nie ma.
Jeśli nie poradzisz sobie z problelem, to zapraszam.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
tuszynski
Pisałem już w tej sprawie pod innym wątkiem ale może tu będzie bardziej pasowało.
Kluczyki: generalnie wygląda na nieaktywny immobilizer i zdalne otwieranie/zamykanie.
wymieniłem bateryjki (co prawda trochę grubsze 2025 zamiast 2016 ale też 3V) i nadal nic. Co gorsza auto odpala nawet po odłączeniu grota kluczyka od całej elektroniki. Wiec podejrzewam że może poprzedni właściciel wyłączył w ogóle te funkcje (immobilizer + zdalne otwieranie) bo jak dobrze zrozumiałem jest to możliwe. Myślę że mało prawdopodobne byłoby uszkodzenie obu kluczyków. Mam też oczywiście wspomnianą zawieszkę z kodami do kluczyka.
Jak naciskam przyciski na kluczyku to zapala się co prawda dioda (na kluczyku) ale nic się nie dzieje. Może ktoś z Was potrafi powiedzieć coś więcej na ten temat na podstawie mojego trochę lakonicznego opisu. Czy uszkodzone są oba kluczyki czy bardziej prawdopodobne jest wyłączenie lub uszkodzenie zdalnego otwierania i immobilizera, czy może jeszcze coś innego ?
Komentarz
-
odgrzeje kotleta..albo nieChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
tu gdzie mieszkam możesz nawet pootwierane szyby na noc zostawić i nic sie nie stanieChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkodgrzeje kotleta..
bede instalował ,,moduł odpalania'' silnika...więc imo musi być wyłaczony, ewentualnie musi sie czasowo wyłaczać...jak to zrobić?
Jak dział imo? gdzie dokładnie jest zapisany ten kod itd? mam ,,imo w kluczyku'' wystarczy że np zostawie jeden kluczyk przy stacyjce;-) czy musi on byc ,,wsadzony'' w stacyjke?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasmarkom, jeśli masz taki pasek przy kluczach z pinem to masz w instrukcji opisane jak sie awaryjnie auto odpala a na tym plastiku białym długim masz zdrapkę z kodem tyle ci mogę powiedzieć nic więcej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Niestety nie wiem co będzie jak włożysz do stacyjki prawidłowy kluczyk ( ten z immo wewnątrz ) możliwe, że oba transpondery będą wzajemnie się zakłócać
Można to zrobić, ale trzeba będzie zastosować drugą cewkę czytającą z wklejonym drugim ważnym transponderem i zastosować układ przełączający cewki na czas zdalnego odpalania.
Normalnie transponder będzie odczytywany z cewki przy stacyjce i bez właściwego klucza auto nie zapali. (oczywiście dla normalnego użytkownika)DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
Komentarz